Københavns Havn – et mekka for privatpersoner og erhverv

Københavns Havn tiltrækker årligt mange mennesker til havneområdet. Dette gælder både for private og erhverv. Der er nemlig en masse forskellige muligheder i Københavns Havn.

Derudover er der gjort meget ud af at udvikle forskellige aktiviteter og events, der skal være med til at tiltrække endnu flere mennesker til Københavns Havn – både lokale og folk udefra. Københavns Havn har derfor en masse forskellige ting at byde på.

Vi tager et nærmere kig på, hvad Københavns Havn har at byde på, her på siden.

Private flokkes til Københavns Havn i sommerperioden

Københavns Havn er yderst attraktivt om sommeren for privatpersoner. Her er der nemlig en masse forskellige aktiviteter at give sig til. Det er især de mange forskellige steder, hvor der er mulighed for at bade, der tiltrækker mange mennesker.

Havnen har hele ni forskellige steder, hvor der er lavet særlige badezoner. Disse badezoner er kendt for at have så rent vand, at man sagtens kan bade i det.

De ni badezoner i Københavns Havn er:

  • Sandkaj Badezone
  • Halvandet Badezone
  • Søndre Refshalebassin Badezone
  • Islands Brygge Havnebad
  • Halfdansgade Badezone
  • Havnevigen Badezone
  • Fisketorvet Havnebad
  • Sluseholmen Havnebad
  • Bølgen Badezone (den nyeste)

På nedenstående kort kan du se en oversigt over, hvor de forskellige badezoner er placeret.

badesteder i Københavns Havn

Oversigt over badesteder i Københavns Havn. Kilde: Byoghavn.dk

Badning er ikke det eneste, der tiltrækker mennesker til Københavns Havn

Selvom de forskellige badesteder i Københavns Havn er yderst populære, er det ikke det eneste, der tiltrækker mange mennesker. Havnen lægger nemlig også op til andre aktiviteter, der ikke nødvendigvis involverer svømning eller solbadning.

I Københavns Havn er der også rig mulighed for at fiske. Du har også rig mulighed for at sejle i kajak eller robåd i Københavns Havn. Har du lyst til at prøve kræfter med Stand Up Paddle, er der også rig mulighed for det.

Der er derfor en masse forskellige aktiviteter i Københavns Havn, der kan tiltrække folk på flere forskellige tidspunkter af året.

Nordhavn og Ydre Nordhavn – et knudepunkt for erhvervshavnen

Selvom der er mange attraktive tiltag i Københavns Havn, der er særligt gode for privatpersoner, er der også noget for erhvervslivet i havnen. Her kan særligt nævnes Nordhavn, der hovedsageligt fungerer som en erhvervshavn.

I Nordhavn er der en containerterminal, der tager imod flere forskellige containerskibe. Der er dog planer om, at denne containerterminal skal flyttes ud på Ydre Nordhavn. På Ydre Nordhavn er der nemlig allerede placeret krydstogtterminaler, der tager imod turister fra krydstogtskibe. Der er også planer om at udvide krydstogtterminalerne med en fjerde terminal.

Grunden til disse forslag om flytning og ny etablering er, at der er planer om en yderligere udvikling af byen ved Nordhavn. Det skal give plads til mere beboelse.

Der er dog fokus på, at der stadig skal være rig mulighed for, at erhvervslivet kan komme til Københavns Havn. Havnen er nemlig et vigtigt knudepunkt, når det kommer til distribuering af varer til resten af regionen. Havnen vil derfor stadig være yderst attraktiv både for private og erhverv.