Bornholmslinjen – direkte rute til Bornholm

Skal du til solskinsøen? Du kan næsten ikke undgå at tage en færge for at komme til Bornholm. Medmindre du flyver. Det er dog typisk noget billigere at sejle til Bornholm med færge. Heldigvis er der Bornholmslinjen, der sejler med flere forskellige ruter til Bornholm.

Her på siden kigger vi nærmere på, hvordan du kommer med færge til Bornholm. Læs med her, og få indsigt i Bornholmslinjen.

Alle ruter fører til Rønne

Når du benytter Bornholmslinjen, er der flere forskellige ruter, du kan vælge imellem. Fælles for alle ruterne er, at de fører til Rønne eller starter i Rønne. Fra Rønne er der gode muligheder for at komme videre rundt på øen. Byen i sig selv har dog også en masse at byde på.

De mange ruter fører både til Danmark, Sverige og Tyskland. Skal du til eller fra Danmark, kan du benytte dig af ruten Køge-Rønne og Rønne-Køge. Skal du til eller fra Sverige, findes der ruten Ystad-Rønne og Rønne-Ystad. Slutteligt er der ruten til og fra Tyskland, som går mellem Sassnitz-Rønne og Rønne-Sassnitz.

Der er derfor rig mulighed for at komme fra eller til andre lande i Europa med Bornholmslinjen. På nedenstående kort kan du se et overblik over de tre ruter til og fra Rønne.

bornholmstrafikken

Kom hurtigt til Bornholm med fire forskellige færger

Bornholmslinjen består af hele fire forskellige færger. Det særlige ved disse færger er, at flere af dem er hurtigfærger. Du kan derfor komme til eller fra Bornholm i en fart.

De fire færger er:

  • Express 1
  • Max
  • Hammershus
  • Povl Anker

Express 1 er kendt som en af de største hurtigfærger i verden. Her er derfor plads til mange ombord. Derudover kan du komme frem i en fart.

Max er den hurtigste færge i Bornholmslinjens flåde. Den skyder en fart på op til 42 knob, svarende til 78 km/t. Skal du for eksempel fra Rønne til Ystad, vil det kun tage lige omkring 80 minutter at sejle med denne færge.

Hammershus er en færge, der er specialdesignet til vilkårene på Østersøen. Den benyttes derfor særligt på ruterne mellem Rønne og Køge og Rønne og Sassnitz. Her er der tale om en forholdsvis stor færge, hvor der både er plads til almindelige passagerer og større fragt.

Povl Anker minder på mange måder om Hammershus. Denne færge er nemlig også optimeret efter at skulle klare skærene på Østersøen.

Vælg imellem forskellige billettyper

Priserne på billetter til Bornholmslinjen varierer på flere forskellige parametre. Først og fremmest afhænger priserne af, hvornår på sæsonen du skal med en færge til eller fra Bornholm. Derudover afhænger priserne også af dit transportmiddel. Der kan for eksempel være forskel på, om du går ombord, eller du kører ombord og dermed skal have din bil med.

Derudover er der mulighed for at vælge imellem forskellige billettyper. Der er både lavpris, flex og standard, hvor priserne også vil variere.

Som noget særligt har du også mulighed for at lave en pendleraftale. Dette er til dig, der ofte skal til og fra Bornholm enten i privat eller erhvervsmæssigt regi. Der er derfor rig mulighed for at finde den type billet, der passer til dit givne behov.